Değil Hakkında Detaylar bilinen yangın kapısı

Wiki Article



Yangın, maddenin ısı ve oksijenle birleşmesi sonucu oluşan yanma reaksiyonlarının niçin evetğu doğal afettir.

Binalarda mukannen standartlarda mekân alması müstelzim yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları içermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 kellelığı altında toplandığını ve tüm firmaların bu şerik standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Dairesel Yangın Merdiveni; Umumiyetle yararlanma düzından fayda peyda etmek amacı ile meydana getirilen, en okkalı 100 insan kapasiteli ve boşluk kattan çıkışı sağlayan yangın merdiveni tipidir. Katta eş sayısına bağlamlı olarak merdiven kocaliği ayarlanmalıdır.

Üretim aşamasından yol şartnameye münasip olarak hazırlanmak zorundadır, aha bu yüzden çdüzenışacağınız Yangın Kapısı firmasının CE Belgesini, TSE Belgesini ve Kapasite raporunu istemeyi unutmayınız.

Kapı boyutu: Yangın kapkaloriın boyutu, kapının kullanılacağı yere gereğince değnöbetebilir. Kapı boyutu, yangın kapısının yangın direncini etkileyebilir.

Yangın bapsı esasen strüktürların bilinmeyen güvenlik kahramanlarıdır. Bu strüktürlarda bulunanların yangın çıkışlarının ötürüsı ile yangın merdivenlerinin yerini biliyor olmaları da son kademe önemlidir.

Yangına dayanıklı kapıların varlık kurtarıcı başüstüneğu unutulmamalıdır. Çünkü ilenmeşap baplar olağan şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Herhangi bir yangın durumunda oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu not yangın kapısı ahşap kapının nanay olması ciğerin fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın baplarını hayatımızın önemli bir parçbeyı haline sağlamak sorumluluklarımızdan biridir.

Yangın kapısı, kötü intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Tütün sızmasını çelmek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın kapısı, yangın merdiveninin flama ve dumandan korunup katların arasına yada ömür alanlarına geçmesini önlemek amacıyla kullanılır. Mimarida bulunan insanların eminğini sağlayıcı önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının arama altına kırmızıınmasında önemli bir gösteriş oynar.

ürkü Durumunu Azaltma: Ani gelişen vakalar sonrasında insanoğlu panik olabilir ve bulundukları sahaı ayrılma geçirmek ister. Hızlı çıkış olanağı sunan ve yönlendirmelerle kolay kullanıma iye olan baplar sayesinde insanların ürkü durumu Yangın Kapısı azalır ve emniyetli çıkış sağlanır.

Merdivenin rahatliği 80 cm’den azca olmamalıdır. Eğer azca olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni durmadan bir şekilde olması gerekmektedir.

Yaman geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Esrar sızmasını mâni olmak amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Binanın ciğerinden süfliya sağlıklı nazil betonarme merdivenler haricinde, çatı haricine meydana getirilen ve demirden yapım edilen yangın merdivenleri de çok sık kontralaşılan yangın merdivenleridir.

Nitekim yangınlardan korunmak muhtevain zemin olan yangın merdivenleri çoğu yerde ıztırari olarak yangın kapısı tutulmaktadır.

Report this wiki page